Επάγγελμα; Scalper!

Το θέλεις; Θα το πληρώσεις ακριβά! Παντού υπάρχει ένας scalper να σε περιμένει!
scalper ps5

Τι δουλειά κάνεις? Είμαι scalper!

Και τώρα θα αναρωτηθείτε ποιο είναι το θέμα μας. Και πολύ καλά θα κάνετε. Θα σας λύσουμε κάθε απορία. Θα μιλήσουμε για τους scalpers. Έχει γίνει πλέον επάγγελμα που αποφέρει χρήματα; Μπορεί. Ένα φαινόμενο που τείνει να έχει γίνει πιο έντονο με την έλευση του PS5. Αλλά και που προϋπήρχε. Επάγγελμα; Scalper! Όμως τι σημαίνει αυτό; Το θέλεις; Θα το πληρώσεις ακριβά!

Ας υποθέσουμε πως ψάχνεις μια collectors edition. Ψάξε ψάξε δεν θα τη βρεις! Γιατί εγώ ”καβάτζωσα” δυο όταν βγήκε….Όμως μπορώ να σου τη δώσω. Βέβαια εγώ την αγόρασα 150, αλλά επειδή έχω μεγάλη καρδιά, εσύ θα την πάρεις 300! Οπότε ναι, εγώ είμαι ένας scalper. Και σου κάνω την ζωή ποιο δύσκολη. Όμως με χρειάζεσαι. Γιατί έχω κάτι που θέλεις πολύ.

Το φαινόμενο λοιπόν αυτό ακολουθεί τους κανόνες της αγοράς. Για παράδειγμα. Όλοι γίναμε θεατές του βατερλό με το PS5. Λίγα κομμάτια διαθέσιμα, τεράστια η ζήτηση, αλλά από 400€ η κονσόλα έφτασε να πωλείται ακόμη και σε διπλάσια τιμή.

Τι συμβαίνει δηλαδή; Εγώ σαν scalper να μη βγάλω ένα μεροκάματο; Που το κακό; Πουθενά ακριβώς. Το μόνο κακό είναι πως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Ο καθένας κάνει ό,τι κατέχει στο όμορφο μυαλουδάκι του. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, είναι οι εταιρείες να παρείχαν στο καταναλωτικό κοινό, περισσότερα κομμάτια.

Είτε μιλάμε για συλλεκτικές εκδόσεις παιχνιδιών, είτε μιλάμε για κονσόλες. Με το να πουλάμε κάτι σε διπλάσια ή και παραπάνω τιμή, μπορεί για εμάς να είναι οκ. Στο πλαίσιο όμως της κοινής λογικής μπορεί όμως να θεωρηθεί εκμετάλλευση.

Έχετε βρεθεί ποτέ στην θέση του scalper; Η έχετε αγοράσει κάτι σε πολύ μεγαλύτερη τιμή; Δυστυχώς μιλάμε για ένα φαινόμενο που δύσκολα θα μπορέσει να περιοριστεί. Και όσο η gaming κοινότητα, έχει την δική της δίψα για οτιδήποτε επερχόμενο, τα πράγματα θα κινούνται σε αυτό το ρυθμό. Δυστυχώς θα ισχύει… το θέλεις; Θα το πληρώσεις διπλά!

Επισκεφτείτε το site του PlayStation Lab για να μένετε πάντα ενημερωμένοι σε ό,τι αφορά τον όμορφο κόσμο του gaming. Και να θυμάστε…. παντού υπάρχει ένας scalper.

Πείτε μας την άποψη σας όσον αφορά το θέμα στην ομάδα μας στο Fb: PlayStation Lab

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!