Πως τους πετσόκοψες έτσι τους scalpers ρε UK;

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να τους διασπάσει.
Scraplers

Άσχημα τα νέα για τους Scalpers

Και ενώ σχεδόν ολόκληρη η gaming κοινότητα αναμένει με ανυπομονησία, την επόμενη παρτίδα του PS5, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μια κίνηση που πιστεύουμε θα υιοθετήσουν και άλλες χώρες.

Όπως σας πληροφορήσαμε και σε προηγούμενο άρθρο το φαινόμενο είμαι scalper και θα σου πάρω λίγα παραπάνω χρήματα, για να αποκτήσεις το πολυπόθητο PS5, δεν είναι κάτι το καινούργιο. Για αυτό το λόγο η Αγγλία θέλησε να λάβει τα μέτρα.

Το συγκεκριμένο θέμα, που έφτασε μέχρι το κοινοβούλιο της χώρας, ανοίγει πόρτες για την αντιμετώπιση του. Δύσκολος ο δρόμος αλλά είναι μια αρχή. Παρατηρήθηκε πως οι scalpers, λειτουργούν χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά ρομπότ. Ναι πολύ καλά ακούσατε.

Έρχομαι εγώ το καλό το ρομποτάκι και θα τις παραγγείλω για λογαριασμό ενός scalper. Μετά βέβαια θα βγάλω το κομπόδεμα μου, εγώ ο scalper και όλα μια χαρά. Μέχρι εχθές αυτό!

Ψάχνετε εσείς απεγνωσμένα να βρείτε μια κονσόλα νέας γενιάς; Άμ δε!

Η Αγγλία γίνεται λοιπόν, αν όχι η πρώτη, μία από τις πρώτες χώρες που προσπαθεί να κυνηγήσει νομικά, όλους τους scalpers. Την αρχή έκανε ο πολιτικός Douglas Chapman. Αφού λοιπόν μάζεψε 32 υπογραφές, έθεσε το θέμα στην Βουλή των Κοινοτήτων στην Αγγλία.

Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την κίνηση είναι η δυσκολία των καταναλωτών να πάρουν στην κατοχή τους ένα PS5 κατά την περίοδο των γιορτών. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό το φαινόμενο του scalping να μεταδοθεί και σε άλλους τομείς πέρα από το gaming.

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες προσπαθούν να βρούνε μια λύση σε αυτό το φαινόμενο, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Διαβάστε παρακάτω το προηγούμενο άρθρο μας για τους scalpers. Γίνετε μέλος της ομάδας μας και πείτε μας την άποψη σας για το θέμα. Πιστεύετε πως και η χώρα μας θα αντιδράσει και θα βάλει φρένο στο θέμα; Η θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κονσόλες και πολλά άλλα, να πωλούνται για χρυσό;

CREDITS: ΠΗΓΗ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!