Προγραμματιστής – Αυτός ο αφανής ήρωας

Ο συνδετικός κρίκος για τα παιχνίδια
Προγραμματιστής

Επάγγελμα; Προγραμματιστής. Είμαι εγώ που όταν ένα παιχνίδι θα βγει στην αγορά, θα το αγοράσεις από τα ράφια των καταστημάτων. Γνωρίζεις όμως πόσο πολύ απαραίτητος είμαι. Μέχρι να φθάσει το παιχνίδι στα χέρια σου;

Θα μου πεις είναι η δουλειά σου. Κατά μια έννοια ναι. Έχεις δίκαιο. Είναι η δουλειά μου και την αγαπώ. Όμως εγώ πιστεύω πως είμαι ένας καλλιτέχνης. Και ξέρεις γιατί; Επειδή αυτό που σου προσφέρω είναι ένα δημιούργημα.

Δεν σου δίνω ένα παιχνίδι, που θα το ξεχάσεις. Σου προσφέρω μια εμπειρία. Και βρίσκομαι πίσω από την σκηνή. Ξέρεις, όπως στο θέατρο. Βρίσκομαι πίσω από τα φώτα. Κάπου πιο πίσω από την σκηνή. Και όμως είμαι απαραίτητος.

Το όνομα μου θα το δεις, κάπου εκεί όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους. Μπορεί και να μη το θυμάσαι. Όμως εγώ πρέπει να είμαι πάντα εκεί για εσένα. Σαν ένας άλλος ράφτης, να κόβω και να ράβω. Έχει κάποιο από τα παιχνίδια που δουλεύω κάποιο πρόβλημα, είμαι εγώ εκεί. Είμαι ένας προγραμματιστής.

Αγαπώ την δουλειά μου. Και ξέρεις για εμένα δεν είναι απλά μια εργασία. Αφιερώνω τον χρόνο μου, με κίνδυνο να χάσω ακόμη και πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά μου. Σου δίνω μαζί με το παιχνίδι που θα πάρεις στα χέρια σου και ένα κομμάτι δικό μου. Είμαι και εγώ ένας καλλιτέχνης.

Είμαι λοιπόν ο προγραμματιστής, του παιχνιδιού που μόλις αγόρασες. Όταν θα φθάσεις στο τέλος του, ρίξε μια ματιά και θα βρεις το όνομα μου, καθώς και όλης της ομάδας μου. Θα ήθελα να με θυμάσαι. Καθώς και εγώ όσες νύχτες εργαζόμουν, είχα πάντα στο μυαλό μου, όλους τους παίχτες. Όπως και εσένα.

Γίνετε μέλος της παρέας του PlaystationLab στο FB και πείτε μας πόσο σημαντικοί πιστεύετε πως είναι οι προγραμματιστές;

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!