Θύμα hack η CD Projekt και αντιμέτωπη με απειλές

Τι άλλο θα την περιμένει...
CD Projekt Hacked

H CD Projekt έπεσε θύμα hack και τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό για εκείνη. Μετά το καταστρεπτικό launch του Cyberpunk 2077 η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης ήρθε αντιμέτωπη με άλλο ένα πρόβλημα.

Μέσω του επίσημου λογαριασμό της στο Twitter γνωστοποίησε το γεγονός. Παρακάτω θα δείτε την επίσημη ανάρτηση της εταιρείας.

Οι hackers κατάφεραν να πάρουν αντίγραφα του sourse κώδικα των Cyberpunk 2077Witcher 3 και Gwent. Επίσης μέσω κρυπτογράφησης των servers κατάφεραν να αποσπάσουν απόρρητα έγραφα της CD Projekt όχι μόνο οικονομικού και νομικού περιεχομένου. Μάλιστα απειλούν την εταιρεία ανάπτυξης πως σε περίπτωση μη πληρωμής των απαιτούμενων λύτρων θα δημοσιοποιήσουν τις πληροφορίες. Κάτι το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, θα βλάψει ακόμη περισσότερο την ήδη λαβωμένη δημόσια εικόνα της.

Η CD Projekt έσπευσε να καθησυχάσει το κοινό της με το παραπάνω μήνυμα. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως μέσω backup αρχείων η ζημιά θα αποκατασταθεί καθώς και πως, από όσο ξέρουν, δεν έχουν διαρρεύσει δεδομένα χρηστών. Τονίζουν πως δεν πρόκειται να ενδώσουν στις απειλές των αγνώστων αλλά αντιθέτως έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.

Ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα σύντομα, οι δράστες να τιμωρηθούν αναλόγως καθώς και να μην υπάρξουν άλλα θύματα hack. Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι/ες στο PlayStationLab.gr

CREDITS: ΠΗΓΗ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!