Τι γίνεται με την σειρά Silent Hill;

Welcome to Silent Hill...
Silent Hill Welcome Sign

Ο κόσμος του Silent Hill ξεδιπλώνεται και πάλι μπροστά μας σκορπώντας την παράνοια. Αυτή την φορά όμως από μία διαφορετική σκοπιά. Τον τελευταίο καιρό οι φήμες περί νέας προσθήκης στην σειρά οργιάζουν. Τι γίνεται όμως;

Στην διάρκεια των χρόνων πάντα θα ακουστεί το όνομα της σειράς αλλά χωρίς να βλέπουμε κάποια ουσιώδη κίνηση. Αυτή την φορά όμως οι φήμες φαίνονται βάσιμες. Ας το πάρουμε από την αρχή.

Η πρώτη φλόγα

Όλα ξεκίνησαν όταν η original ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού ενώθηκε και πάλι. Δεν μιλάω για άλλους πέρα των Masahiro Ito (art director των πρώτων 3 τίτλων), Keiichiro Toyama (σκηνοθέτη και συγγραφέα του original 1999 Silent Hill) and Akira Yamaoka (συνθέτη της σειράς). Το reunion αυτό προκάλεσε πανικό όπως ήταν αναμενόμενο. Πολλά site όπως το Rely on Horror έκαναν λόγο για νέο project που πολύ πιθανόν να ναι το πολυπόθητο.

Ο αρχή του πανικού με την ευλογία της Konami

Σαν να μην έφτανε η ζέστη του καλοκαιριού η Konami τον Ιούλιο ήρθε να ανάψει νέες φωτιές. Η ενεργοποίηση ενός λογαριασμού Twitter ήταν αρκετή.

Το account μέχρι ώρας δείχνει να δημιουργήθηκε για να κοινοποιεί Fan Arts αλλά και να διαφημίζει το the Silent Hill crossover στο Dead by Daylight της Behaviour Interactive. Παρόλα αυτά παραμένει ύποπτο. Σύμφωνα όμως με έναν noted insider το παιχνίδι βρίσκεται 100% σε ανάπτυξη και ίσως δούμε ανακοίνωση φέτος. Παρακάτω θα δείτε το σχετικό tweet του.

Οι πρώτες φήμες για next-gen εκδοχές

Αντικειμενικά τι να πιστέψεις και τι όχι; Οι φήμες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Μέλη της ResetEra φρόντισαν να ξεκινήσουν νέες συζητήσεις για το γνωστό horror game. Αυτή την φορά κάνοντας λόγο όχι μόνο για νέο Silent Hill αλλά και για PS5 εκδοχή.

Αυτή την φορά οι φήμες αποκτούν και ημερομηνία. Μάλιστα όχι ιδιαίτερα μακρινή αφού μιλάμε για 2021 ή αρχές 2022. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν είναι επίσημα. Υπενθυμίζουμε πως ο τίτλος έχει να κάνει την εμφάνιση του από το 2012 με το Silent Hill: Downpour.

Δεν γινόταν να λείπει ο Hideo Kojima

Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται λόγος για το project του Kojima πάνω στο παιχνίδι. Κάτι το οποίο έχει επίσημα ακυρωθεί. Έλα όμως που ο λαός λέει περασμένα ξεχασμένα και οι θεωρίες επανήλθαν. Σε παλαιότερο άρθρο μας γνωστός industry insider έδωσε μερικά hints. Μίλησε για συνεργασία της Kojima Productions με Sony και Konami. Εννοείται πως μία τέτοια συμφωνία δεν θα μπορούσε να δώσει κάτι άλλο πέρα από ένα PS5 αποκλειστικό.

2021 χωρίς Silent Hill δεν γίνεται

Η νέα χρονιά δεν γίνεται να ξεκινάει χωρίς ενορχηστρωμένους ψίθυρους από τον Akira Yamaoka. Η Konami, μέσω πηγών, φαίνεται να έχει αναθέσει σε τρίτους την ανάπτυξη του νέου Silent Hill. Αυτή η ομάδα “τρίτων” φαίνεται να είναι η Bloober Team. Η Bloober Team πρόκειται για τον προγραμματιστή και εκδότη του The Medium που κυκλοφόρησε στις 28 Ιανουαρίου 2021.

Μην χάνετε τις ελπίδες σας που ο Yamaoka το καλοκαίρι έκανε tease το The Medium και οι fans βιάστηκαν να εκτοξεύσουν το hype. Ο άνθρωπος πήγε να διαφημίσει την ανερχόμενη δουλεία του.

Είναι τελικά αθώα η Bloober Team;

Μην βιαστείτε να την βγάλετε αθώα. Η ίδια έχει δηλώσει πως δουλεύει σε ένα υπάρχον horror IP ενός πολύ γνωστού gaming εκδότη. Ανέφεραν επίσης, πως δεν μπορούν να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες όμως όταν γίνει γνωστό οι fans θα ενθουσιαστούν.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα δημοσιεύτηκε ένα βίντεο από το YouTube κανάλι TheGrateDebate με όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν την ομάδα. Στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν όλες οι πληροφορίες με χρονική σειρά που οδηγούν στο ότι η Bloober Team πρέπει να έχει την προσοχή μας.

Που εμπλέκεται η SuperMassive Games σε όλο αυτό;

Από ότι φαίνεται η Konami έχει προσεγγίσει και σε δεύτερο “άτομο” για το νέο Silent Hill. Μέσω του VGC, έγινε αναφορά πως η γνωστή εταιρεία πλησίασε τους δημιουργούς του Until Dawn για ένα project χωρίς τελικά να υπογράφτηκε κάτι επίσημο.

Γιατί “κατέβηκε” η συνέντευξη με τον Yamaoka;

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε μία video-συνέντευξη με το Akira Yamaoka. Ο γνωστός συνθέτης έκανε ορισμένα teases για το επόμενο project που δουλεύει αναφέροντας το ως “the one you’ve been hoping to hear about”. Ο κάτοχος του καναλιού, AI Hub, “κατέβασε” το βίντεο λέγοντας πως του ζητήθηκε αυτή η ενέργεια. Φυσικά δεν ονόμασε το άτομο/εταιρεία που απαίτησε κάτι τέτοιο αλλά όλοι μπορούμε να φανταστούμε.

Ολοκληρώνοντας όπως καταλαβαίνεται στο όνομα του Silent Hill σπέρνεται το χάος. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως η gaming κοινότητα το περιμένει με ανυπομονησία. Ευελπιστούμε μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε κάτι επίσημο και να πάψουν οι θεωρίες. Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι/ες στο PlayStationLab.gr

CREDITS: ΠΗΓΗ, ΠΗΓΗ2, ΠΗΓΗ3, ΠΗΓΗ4, ΠΗΓΗ5, ΠΗΓΗ6, ΠΗΓΗ7, ΠΗΓΗ8

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!