Μουσική και games – Αλάτι και πιπέρι

Της gaming ζωής!
μουσικη

Απαραίτητη σε όλους. Ας σκεφτούμε τι θα ήταν μια ταινία χωρίς μουσική. Η ζωή μας ολόκληρη χωρίς νότες. Θα ήταν βαρετή και επίπεδη. Με τα τραγούδια η ζωή μας παίρνει άλλη διάσταση. Στον τομέα των games, το κομμάτι της μουσικής είναι απαραίτητο.

Από την μια πλευρά μας μεταφέρει τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Από την άλλη σε στιγμές έντασης καθώς και σε διάφορα horror games, μας μεταφέρει τον φόβο. Ίσως και την αγωνία. Ας δούμε μαζί κάποια υπέροχα κομμάτια από διάφορα games.

Detroit Become Human – Karra Theme

Ένταση, μελαγχολία ομορφιά και οι νότες να χτυπούν δυνατά στο μυαλό μας με ένα theme τόσο δυνατό. Όσο και το μήνυμα που θέλησε να μας περάσει αυτό το παιχνίδι. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα ανδροειδή θα έχουν συναισθήματα. Ακραίο ή πολύ κοντά στο να συμβεί;

The Last Of Us Theme

Συνθέτης της καρδιάς μας ίσως ο Gustavo Santaolalla. Σε μια μουσική σύνθεση, μας πλημμυρίζει από αναμνήσεις του παιχνιδιού που επισφράγιζε μια ολόκληρη γενιά. Νότες που συνοδεύουν τον παίκτη, στο μακρινό ταξίδι του Joel και της Ellie. Και γίνονται συνοδοιπόροι μας σε κάθε τους στιγμή.

Rise of the Tomb Raider

Ένα ακόμη δυνατό κομμάτι που μας περιγράφει το ταξίδι της Laras. Ακριβώς όπως το βιώνει η ίδια. Και μας κάνει να μάθουμε πως πάντα θα τη θυμόμαστε για αυτό που είναι. Όταν ο χρόνος φέρει τα πράγματα εκεί που μόνο αυτός γνωρίζει. Θα λάμψει. Και αυτό που όλοι θέλουμε.

Horizon Zero Dawn

Σε αυτό το theme, νιώθουμε την Alloy να μας αγγίζει. Να μας μιλά. Είμαι εγώ που θα ακολουθήσω το ένστικτο μου. Στο τέλος θα νικήσω. Όσο με πολεμούν εγώ θα συνεχίζω. Και στο τέλος της ιστορίας μου θα είμαι πιο σοφή από ό,τι ξεκίνησα.

Τα τραγούδια μας μιλούν. Και μας λένε αυτά που δεν μπορούν να μας πουν οι πρωταγωνιστές των παιχνιδιών. Μας μιλάτε όμως και εσείς και μας είπατε την γνώμη σας, για το πόσο σημαντική είναι η μουσική στα παιχνίδια. Και καθώς η γνώμη σας έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για εμάς, ας δούμε τι μας είπατε μέσα από την ομάδα του Playstation Lab στο Fb.

Και μη ξεχνάτε το site του Playstation Lab για ακόμη πιο όμορφα αφιερώματα!

CREDITS VIDEO: ΠΗΓΗ1 ΠΗΓΗ2 ΠΗΓΗ3 ΠΗΓΗ4

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!