Final Fantasy 7 Remake – PS5 – Gamer’s View

Cloud Motorcycle

Μετά από ένα χρόνο αναμονής, επιτέλους έφτασε πριν λίγες εβδομάδες και για εμένα η ώρα να απολαύσω το FF7Remake. Δεν το πήρα για PS4 διότι είχα την πεποίθηση ότι θα έβγαζαν βελτιωμένη έκδοση για το PS5, όπως και έγινε. Πολύ σύντομα θέλω να μοιραστώ την άποψη μου, έχοντας πλέον πάρει το Platinum Trophy. Ξεκίνησα super-hyped για το game, και εν μέρη πήρα αυτό που ήθελα. Είχε όμως και κάποια θεματάκια που με χάλασαν λίγο.

FF7Remake Team

Τα καλά

Θα ξεκινήσω από τα γραφικά του παιχνιδιού τα οποία είναι καταπληκτικά. Λίγες φορές κάθισα να βγάλω τόσες φωτογραφίες με το πολύ καλό Photo Mode που προστέθηκε στην έκδοση για PS5. Όλες οι εικόνες σε αυτό το κείμενο είναι από screenshots!

Άξιζε η αναμονή ενός χρόνου? Απόλυτα κατά τη γνώμη μου. Έχει σημαντικές βελτιώσεις στα textures και τον φωτισμό, σε σημείο που μοιάζει μια έκδοση remastered του remake! Ειδικά όταν φτάσει κανείς στο Wall Market, ο φωτισμός είναι ξεκάθαρα ανώτερος.

Τα cutscenes πολύ καλοφτιαγμένα και η εναλλαγή από cutscene σε gameplay πολλές φορές περνάει απαρατήρητη. Τόσο καλά είναι τα γραφικά του. Το frame rate στα 60fps σταθερά, προσφέρει μια πολύ ανώτερη εμπειρία χωρίς αμφιβολία. Απογειώνει το καλύτερο σημείο του παιχνιδιού, τις μάχες του. Στα 30fps απλά χάνει πολύ. Το σύστημα μάχης του το θεωρώ το καλύτερο που έχω δει στη σειρά Final Fantasy.

Όσον αφορά τα γεγονότα που διαδραματίζονται, έχει άφθονες στιγμές που η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο για τους “παλιούς” fans του original σαν εμένα.

Τα όχι τόσο καλά

Δεν είναι όλα όσο καλά έλπιζα όμως. Ξεκινώντας με την ιστορία του remake. Δυστυχώς μετά τα πρώτα κεφάλαια που ήταν φοβερά, το παιχνίδι αρχίζει και κάνει κοιλιά….ή καλύτερα, κοιλιές. Έχουν τραβήξει την ιστορία από τα αυτιά και την έχουν γεμίσει υπερβολικό filler που κάνει διάφορα σημεία του βαρετά και ανούσια. Δεν πιστεύω ότι κατάφεραν ούτε τουλάχιστον να εξελίξουν τους διάφορους χαρακτήρες καλά.

Το gameplay κατά την περιπλάνηση το βρήκα επίσης πολύ απλοϊκό. Υπερβολική η χρήση σημείων που κάνεις squeeze through που με ενόχλησε αρκετά. Το θεωρώ κακό level design γιατί έσπαγε τον ρυθμό του gameplay. Φυσικά χρειάζονταν για να κρύψουν τα loading στο PS4. Δεν το θεωρώ αποδεκτό όμως, γιατί έχει και άλλους τίτλους που είχαν τους ίδιους περιορισμούς αλλά έκαναν πολύ καλύτερη δουλειά να τους κρύψουν.

Τέλος το πιο δυνατό σημείο του (combat) δυστυχώς δεν μπορεί ο παίκτης να το απολαύσει όπως αρμόζει από το πρώτο playthrough. Για να παιχτεί όπως χρειάζεται ο τίτλος, με αξιοποίηση των μηχανισμών του και των στοιχείων RPG, θέλει να παιχτεί στο hard. Δυστυχώς αυτή η επιλογή γίνεται διαθέσιμη μόνο μετά τον τερματισμό σε easy ή normal. Και στα δύο αυτά επίπεδα το παιχνίδι είναι υπερβολικά εύκολο σε σημείο σχεδόν να χρειάζεται μόνο το πάτημα ενός κουμπιού σε κάθε μάχη

Το Platinum μου πήρε λίγο πάνω από 53 ώρες. Είχε κάποια καλά requirements, αλλά και κάποια σπαστικά που σε ανάγκαζαν να επαναλάβεις κάποια chapters 3 φορές.

FF7Remake Jessie

Εν κατακλείδι

Το συνιστώ? Ναι, είναι καλό game με πολλά καλά στοιχεία. Δεν παύω όμως να σκέφτομαι πόσο καλύτερο θα μπορούσε να είναι αν δεν προσπαθούσαν να το επιμηκύνουν τόσο. Θεωρώ καλύτερα να έβγαζαν 2 remakes όπου το καθένα να καλύπτει το μισό από όλο το original (κ όχι 3+ που είναι το σχέδιο τους) . Θα έλεγα με μια καλή έκπτωση αξίζει. Ακολουθεί ένα μικρό gallery με κάποια όμορφα screenshots. Πείτε μου τη γνώμη σας στο community του PSLab για το παιχνίδι. Συμφωνείτε με την άποψή μου ή το βλέπετε διαφορετικά?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!