Η Sony διορθώνει το πρόβλημα του PS4 με την CMOS μπαταρία

Με το update 9.00 που έρχεται, ξεχάστε τον κωδικό σφάλματος CE-30391-6
PS4

Πριν από πέντε περίπου μήνες, δημιουργήθηκε ένα θέμα με την CMOS μπαταρία του PS4. Και είχε προκύψει ο ”φόβος” πως εάν η Sony σταματήσει την υποστήριξη της κονσόλας για το PS Store, ή ίδια θα περάσει σε αχρηστία. Ας δούμε αναλυτικά τι είχε συμβεί.

Αρχικά να σας πούμε πως η CMOS μπαταρία, χρησιμοποιείτε για να καταγράφετε η ακριβής ώρα και ημερομηνία των Trophies. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούσε κανείς να κάνει cheating. Αν και η μπαταρία αυτή, είναι εύκολο να αντικατασταθεί, δεν θα υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης στο PS Store. Πράγμα που αυτομάτως σημαίνει πως ο παίκτης δεν θα είχε και πρόσβαση στα παιχνίδια που έχει στην κατοχή του, είτε σε ψηφιακή μορφή, είτε σε φυσική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως για να έχει κανείς την δυνατότητα να παίξει ένα παιχνίδι, θα πρέπει την πρώτη φορά που θα γίνει η εγκατάσταση, να γίνει σύνδεση στο PlayStation Network.

Όλη αυτή η κατάσταση, δημιούργησε μια ιδιαίτερη ανησυχία στους φανατικούς χρήστες του PS4.

Η Sony όμως άκουσε τους χρήστες και προχώρησε σε ένα καινούργιο update, το 9.00. Όπως θα παρακολουθήσετε και στο παρακάτω βίντεο, από τον YouTuber, Μodern Vintage Gamer, το update φαίνεται πως δουλεύει. Ο MVG, αφαίρεσε την CMOS μπαταρία και προχώρησε σε εγκατάσταση της καινούργιας αναβάθμισης. Στην συνέχεια, αποσύνδεσε το PS4 από το διαδίκτυο. Ενώ πριν θα εμφανιζόταν ο κωδικός σφάλματος CE-30391-6 και δεν θα υπήρχε πρόσβαση σε κανένα παιχνίδι, μετά την αναβάθμιση όλα λειτουργούσαν κανονικά. Εκτός από ένα μικρό προβληματάκι, ένα trophy που είχε κατακτηθεί, δεν εμφανιζόταν.

Για να είναι σίγουρος ο MVG, έκανε εγκατάσταση από την αρχή το Shadow of the Colossus. Με την CMOS μπαταρία να έχει αφαιρεθεί και την κονσόλα να είναι αποσυνδεμένη από το PSN. Όλα λειτουργούσαν άψογα. Πράγμα που σημαίνει πως και να σταματήσει να υπάρχει υποστήριξη του PS Store προς το PS4 ή και αν η μπαταρία CMOS δεν λειτουργεί, οι παίκτες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους.

Πως σας φαίνεται που η Sony έδωσε την απαραίτητη σημασία στο πρόβλημα του PS4. Κρατώντας την υπόσχεση της, πως η υποστήριξη προς την κονσόλα θα συνεχιστεί. Ελάτε στην παρέα του Playstation Lab στο FB και για να μαθαίνετε νέα γύρω από το gaming. Tόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα….. κλικ στο site του Playsation Lab.gr. Ανταλλάξτε μαζί μας τις απόψεις και τις ιδέες σας!

CREDITS:ΠΗΓΗ1, ΠΗΓΗ2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!