Ο βασικός χαρακτήρας από το Kena παίρνει ζωή

Το studio Ember Lab, μας ξεναγεί στο ταξίδι που γέννησε την Kena
kena bridge of spirits

Την επόμενη βδομάδα θα έχουμε στα χέρια μας το παιχνίδι Kena:Bride of Spirits. Το studio που δημιούργησε, όσο και οι παίκτες που το περιμένουν είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένοι, που έδωσαν σάρκα και οστά, στο πρώτο τους παιχνίδι.

Ο παίκτης, θα έχει την δυνατότητα να μεταμορφωθεί στην βασική χαρακτήρα του παιχνιδιού, την Kena. Μια οδηγό πνευμάτων, που ταξιδεύει μέχρι ένα εγκαταλειμμένο χωριό, και αναζητά ένα ιερό βουνό. Η Kena πρέπει πρέπει να βοηθήσει τα πνεύματα που βρίσκονται παγιδευμένα εκεί.

Τα αρχικά σχέδια για τον χαρακτήρα της Kena, δημιουργήθηκαν από τον Wanchana “Vic” Intrasombat. Έχοντας συνεργαστεί με το Ember Lab studio, στο παρελθόν, αρχικά δημιούργησε μια πιο νεαρή στην μορφή κοπέλα. Στην συνέχεια και ενώ οι μηχανισμοί και η ιστορία του παιχνιδιού εξελισσόταν, η Kena άλλαξε. Ως βοηθός των πνευμάτων, έπρεπε να δείχνει πιο δυναμική και έξυπνη και σαφώς μεγαλύτερη.

Για την 3d απεικόνιση της Kena, το studio συνεργάστηκε με τον Rodrigo Gonçalves. Ο ίδιος έφτιαξε το πρωτότυπο μοντέλο και στην συνέχεια έσωσε τις δικές του πινελιές σε σχέση με τις αντιδράσεις σε πραγματικό χρόνο. Επίσης εμβάθυνε στην λεπτομέρεια των μαλλιών. Επίσης η Ember Lab, συνεργάστηκε με τον Carlos Ortega, ο οποίος τιμάται για την πανέμορφη 3d δουλειά του.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε την alpha card τεχνική, που έχουμε δει και στην δημιουργία άλλων παιχνιδιών.

Για την απεικόνιση των μαλλιών, χρησιμοποιήθηκαν στερεά γεωμετρικά πρότυπα, που έδωσαν καθαρά σχήματα και φωτίζονται ομοιόμορφα. Με αυτό το τρόπο τα μαλλιά δείχνουν όπως πραγματικά είναι, φυσικά, όχι τυποποιημένα και ξεχωριστά. Επίσης έμφαση δόθηκε και στο ρουχισμό, με διαφορετικά σχέδια υφάσματος και φυσικές φθορές. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, όσο μεγαλύτερες είναι οι φθορές στα ρούχα της Kena, τόσο πιο πολύ έχει προχωρήσει οι παίκτης στο παιχνίδι.

Από την αρχή μέχρι το τέλος του σχεδιασμού του χαρακτήρα της Kena, δόθηκε έμφαση στις διάφορες κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου. Πάντα το studio προσπαθούσε να παραμείνει πιστό και να δώσει στον παίκτη να κατανοήσει, πως η Kena αισθάνεται. Σε σχέση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες δόθηκε περισσότερη επιμέλεια στα animation του χαρακτήρα της Kena. Το studio Ember Lab, θέλησε να τονίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Για παράδειγμα η κίνηση των μαλλιών από τον αέρα. Αυτό δηλώνει πως η Kena βρίσκεται ανάμεσα σε πνεύματα ή στην κορυφή ενός βουνού.

Η Kena είναι ένας από τους πιο cute χαρακτήρες που προσωπικά έχω δει να παίρνουν ζωή. Ανυπομονείτε για το Kena:Bride of Spirits; Το πρώτο παιχνίδι από την Ember Lab, που πιστεύω θα μιλήσει στις καρδιές όλων μας. Υπομονή μέχρι την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου. Ελάτε στην παρέα του Playstation Lab στο FB και για να μαθαίνετε νέα γύρω από το gaming. Tόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα….. κλικ στο site του Playsation Lab.gr.


CREDITS:ΠΗΓΗ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!