Horizon Forbidden West – Νέες και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Το hype είναι μεγαλύτερο από ποτέ!
Horizon Forbidden West

Νέες πληροφορίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η Guerilla Games, για το άκρως αναμενόμενο Horizon Forbidden West. Πιο συγκεκριμένα η Sony, μέσω του PSBlog ανέβασε ένα developer blog για το Horizon Forbidden West, μέσω του οποίου δίνονται περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες μετακίνησης και επιβίωσης που έχει η Aloy, χρησιμοποιώντας τις νέες της ικανότητες, αλλά και τα νέα της όπλα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση στο PlayStation Blog, το studio ακόμα δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο skill tree που θα χρησιμοποιούμε. Πέρα βέβαια από κάποια επιπλέον skills και tracks, τα οποία θα συνδυάζονται με τα νέα outfits της Aloy. Παρόλα αυτά, ανακοίνωσε αρκετές άλλες νέες ενδιαφέρουσες και λαχταριστές πληροφορίες. Πάμε να τις δούμε σιγά σιγά παρακάτω.

DualSense Controller

Μια από αυτές, σχετίζεται με το Dualsense. Για παράδειγμα, όταν η Aloy φτάνει το μάξιμουμ τράβηγμα στο τόξο της, θα κάνει την εμφάνιση του το adaptive trigger, κρατώντας αντίσταση. Επίσης, υπάρχει και το κατάλληλο feedback όταν θα σας τελειώνουν τα πυρομαχικά. Τέλος, θα αλλάζει η αίσθηση αφής του χειριστηρίου, αναλόγως σε ποια επιφάνεια θα περπατάει η Aloy. Άλλη αίσθηση θα έχει το γρασίδι και άλλη το χώμα και η έρημος.

Grappling hook

Επιπλέον, ένα νέο χαρακτηριστικό του Horizon Forbidden West αποτελεί το Pullcaster. Το οποίο λειτουργεί ως grappling hook για να καλύπτετε αποστάσεις και να φτάνετε σε μέρη που δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση αλλιώς. Το Pullcaster, το περιτριγυρίζει επίσης μια αυξανόμενη δόνηση καθώς η Aloy φτάνει στο μέρος που θέλει. Συγκεκριμένα ο David McMullen, Lead Systems Designer στη Guerrilla αναφέρει. «Χτίζοντας πάνω στα θεμέλια του Horizon Zero Dawn, προσθέσαμε αρκετούς νέους τρόπους για να κινηθούμε στον κόσμο. Έτσι η Aloy μπορεί να σκαρφαλώσει ελεύθερα σε τεράστια τμήματα βραχώδους εδάφους. Επιπλέον η ζωή κάτω από τον βυθό και η κολύμβηση έχουν ανοίξει μια εντελώς νέα πτυχή εξερεύνησης του παιχνιδιού.»

Ένας ακόμη τρόπος χρήσης του Pullcaster, είναι να καταστρέφει και να μετακινεί αντικείμενα από το περιβάλλον. Με λίγα λόγια, αν παρατηρήσετε κάποιο αντικείμενο κρυμμένο σε κάποιο δύσκολα προσβάσιμο μέρος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Pullcaster για να το πάρετε.

Επιπροσθέτως ο David McMullen μιλάει για ένα νέο χαρακτηριστικό που είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένοι στην εταιρεία. «Το σύστημα ελεύθερης αναρρίχησης στο Horizon Forbidden West είναι ένα τεράστιο χαρακτηριστικό για το οποίο είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι, καθώς μας επέτρεψε να κάνουμε μεγάλα τμήματα του εδάφους αναρριχήσιμα (όπου έχει νόημα οπτικά και αφηγηματικά) με τρόπο που προηγουμένως δεν ήταν δυνατό στο Horizon Zero Dawn. Οι βραχώδεις επιφάνειες σε αυτές τις περιοχές μπορούν να αναρριχηθούν ελεύθερα πλέον!»

Skill tree

Όσον αφορά στα Valor Surges τώρα, υπάρχουν 12 από αυτά μέσα στο παιχνίδι. Τι είναι τώρα συγκεκριμένα τα Valor Surges? Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, αποτελεί μια καινούρια ικανότητα, η οποία για να χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να γεμίσει μια μπάρα. Η μπάρα με την σειρά της γεμίζει κάθε φορά που αποκτάτε combat xp. Τα οποία μπορείτε να τα αποκτήσετε είτε σκοτώνοντας διάφορους αντιπάλους, είτε κάνοντας headshot, είτε με πολλούς άλλους τρόπους. Αυτή η νέα προσθήκη, ξεκλειδώνεται μέσω του νέου, ανανεωμένου skill tree και καθένα από αυτά περιέχει 3 διαφορετικά επίπεδα. Όσο μεγαλώνει το επίπεδο, χρειάζεται περισσότερο χρόνο να φορτώσει, αλλά κάνει και πολύ μεγαλύτερο damage στους εχθρούς.

Opponents

Επιπρόσθετα, η Guerilla Games ανακοίνωσε ότι κάθε αντίπαλος στο Horizon Forbidden West, θα λειτουργεί πολύ πιο ευρηματικά και θα αποτελεί μια αξιόλογη πρόκληση για τον παίκτη. Για παράδειγμα οι εχθροί, αλλά και οι μηχανές, θα μπορούν πλέον να λειτουργούν πολύ καλά και σε ομάδες. Έτσι ο παίκτης θα πρέπει να σκέφτεται πολύ διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να σκοτώσει κάθε εχθρό και κάθε μηχανή.

New Weapons

Τέλος, μαζί με τα Hunter Bow, Sharpshot Bow και Blast Sling που επιστρέφουν στο sequel, θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα νέο όπλο, που ονομάζεται Spike Thrower. Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα high damage όπλο. Το Spike Thrower θα είναι πολύ δυνατό απέναντι στις μεγάλες σε μέγεθος μηχανές, εφόσον όμως χρησιμοποιηθεί σωστά και την κατάλληλη στιγμή. Μαζί με τα νέα όπλα, αναμένονται και διάφορες ικανότητες και είδη σφαιρών για καθένα από αυτά.

Το Horizon Forbidden West θα κυκλοφορήσει στις 18 Φεβρουαρίου του 2022, αποκλειστικά για PS4 και PS5.

Για περισσότερα νέα γύρω από το gaming μείνετε συντονισμένοι στην ομάδα του PlayStationLab.gr. Επίσης ελάτε και στην ομάδα μας στο facebook για να συζητήσουμε για τα αγαπημένα μας παιχνίδια.


CREDITS: ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!