Horizon Forbidden West – Ένας διαδραστικός κόσμος γεμάτος ζωή!

Από τους καλύτερους κόσμους που θα δούμε στα video games!
Horizon Forbidden West

Το Horizon Forbidden West αποτελεί ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του PS5 για το 2022. Έτσι η Sony και η Guerrilla Games μας δίνουν νέες πληροφορίες μέσω του PS Blog. Η Απαγορευμένη Δύση είναι απέραντη και θανατηφόρα, γεμάτη με αρχαία ερείπια, μηχανές που προκαλούν δέος και κρυφές απειλές. Περιτριγυρισμένοι από κίνδυνο, οι άνθρωποι του χρειάζονται μέρη για να προπονηθούν, να ξεκουραστούν και να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους. Οι οικισμοί του παιχνιδιού σχηματίζουν αυτά τα άδυτα και είναι εξίσου ζωτικής σημασίας τόσο για την Aloy όσο και για τις φυλές που ζουν σε αυτά. Ο ζωντανός κόσμος του παιχνιδιού σε αυτούς τους οικισμούς είναι ένας πολύπλοκος χαρακτήρας από μόνος του.

Πάμε να δούμε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες για την δημιουργία του κόσμου στο Horizon Forbidden West.

World building with intention

Ο Lead Living World Designer του Horizon Forbidden West, Espen Sogn, μας δίνει νέες λεπτομέρειες για τον κόσμο του παιχνιδιού. Μέσα στην Guerrilla υπάρχει μία ομάδα (The Living World team) που δουλεύει αποκλειστικά και μόνο στο open world του παιχνιδιού και σε πτυχές του παιχνιδιού που κάνουν τον κόσμο να είναι ζωντανός και διαδραστικός.

Πιο συγκεκριμένα μας εξηγεί λεπτομερώς πώς η εξερεύνηση στον αχανή κόσμο της “Απαγορευμένης Δύσης” δεν θα μας αποσπά την προσοχή απο την κεντρική ιστορία του παιχνιδιού. Αρχικά, τα NPC έχουν βελτιωθεί ουσιαστικά, καθώς κάθε μη μάχιμος πολίτης θα αποτελεί μέρος ενός πολύ πιο επιδραστικού κόσμου. Επιπλέον και οι φυλές του παιχνιδιού θα έχουν όλες το δικό τους animation και την δική τους μοναδική συμπεριφορά που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν μέσα στο παιχνίδι.

Παρακάτω θα δείτε πιο αναλυτικά περισσότερες λεπτομέρειες για τον κόσμο.

  • Το φυλάκιο Oseran είναι γεμάτο με φυσικούς πόρους και ευκαιρίες για περιπέτειες και αποστολές. 
  • Εκεί θα μπορείτε να γνωρίσετε διάφορους ενδιαφέροντες χαρακτήρες στο μπαρ της πόλης. 
  • Οι NPCs αλληλεπιδρούν ζωντανά με το οτιδήποτε στο περιβάλλον τους και ο καθένας θα έχει ξεχωριστή προσωπικότητα. 
  • Θα μπορείτε να διακρίνετε τους ανθρώπους και σε ποια φυλή ανήκουν ανάλογα με τη συμπεριφορά τους. Για παράδειγμα οι Tenakth κρατάνε το νερό στους ώμους τους, οι ειρηνικοί Utaru το αγκαλιάζουν σφιχτά και οι πολυμήχναοι Oseram το κουβαλάνε στα χέρια τους. 


Horizon Forbidden West

Το Chainscrape θα είναι ένα από τα πρώτα σημεία που θα επισκεφθεί η Aloy στο Forbidden West. Και είναι δομημένο έτσι ώστε να ξετυλιχτούν πολλές από τις αρετές της ΑΙ και των animation που δημιούργησε η Guerrilla. Για παράδειγμα το πλήθος θα αντιδρά στα πάντα γύρω του. Δεν θα υπάρχει τίποτα με ξύλινες κινήσεις. Επίσης θα υπάρχουν chefs που θα μαγειρεύουν για την Aloy δίνοντάς της stat boosts.

Horizon Forbidden West

Το customization και η επιρροή στην επιβίωση

Στην νέα περιπέτεια της Aloy, τα όπλα και οι στολές γίνονται ακόμα πιο επιδραστικά και στιλάτα, καθώς έχουν περισσότερα perks πάνω τους. «Τα όπλα και τα ρούχα είναι ακόμα πιο δυνατά και κομψά από πριν» μας αναφέρει ο Steven. «Τα όπλα έχουν επιπλέον προνόμια για να τα κάνουν ακόμα πιο εξειδικευμένα στην μάχη».

Για παράδειγμα, τα outfits δεν παρέχουν μόνο αντίσταση στους πολλούς τύπους ζημιών που θα αντιμετωπίσει η Aloy μέσα στο παιχνίδι, αλλά δίνουν και επιπλέον μπόνους στις δεξιότητες της Aloy στο skill tree. Επομένως με τη σωστή στολή και τα σωστά skills, μπορείτε να γίνετε πανίσχυροι. Επίσης η εναλλαγή εξοπλισμού γίνεται εν κινήσει, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε την προσέγγισή σας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η Aloy θα μπορεί επίσης να αναβαθμίσει τα όπλα και τα ρούχα της στα Workbenches, ώστε να είναι ακόμα πιο δυνατά και ικανά στην μάχη.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Aloy θα μπορεί να κουβαλάει έξι όπλα ταυτοχρόνως, μαζί με το εμβληματικό της δόρυ.

Το Horizon: Forbidden West αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Φεβρουαρίου του 2022 αποκλειστικά για τα PS4 και PS5.

Για περισσότερα νέα γύρω από το gaming, μείνετε συντονισμένοι στην ομάδα του PlayStationLab.gr! Επιπλέον, αν σας αρέσουν οι gaming συζητήσεις ελάτε και στο group μας στο Facebook!


CREDITS: ΠΗΓΗ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!