Η πατέντα της Sony για τα καπάκια του PS5 αποκαλύφθηκε

Και άρχισαν οι εικασίες για επίσημα καπάκια και skins

Η πατέντα της Sony για τα καπάκια που θα αλλάζουν στο PS5, αποκαλύφθηκε σύμφωνα με τον OpAttack. Αυτή η αποκάλυψη πυροδότησε τις φήμες, ότι η εταιρεία σκέφτεται να κάνει άλλο ένα βήμα στην αγορά. Να δημιουργήσει δηλαδή καπάκια και skins για την κονσόλα νέας γενιάς, που θα αλλάζουν. Η κίνηση αυτή έρχεται ένα χρόνο μετά από την κυκλοφορία στην αγορά, ανεπίσημων τέτοιων προϊόντων. Τα οποία βέβαια, όπως και οι δημιουργοί τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον νόμο και τη Sony.

Όπως έγινε γνωστό, τα σχέδια περιγράφουν διακοσμητικά καπάκια για μια ηλεκτρονική συσκευή και τα δείχνουν από διαφορετικές πλευρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να γίνουν πιο πλούσια σε εμφάνιση, πάντως η αρχή έχει γίνει. Έτσι η Sony θα αρχίσει να κατασκευάζει τα δικά της καπάκια για το PS5. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ανεπίσημοι κατασκευαστές, είχαν ήδη αρχίσει να δημιουργούν καπάκια πριν την κυκλοφορία της κονσόλας.

Σύμφωνα με το παραπάνω βίντεο, η εταιρεία μας έδειξε πόσο εύκολο είναι να αφαιρεθούν τα καπάκια από το PS5 και είτε να αλλαχθούν, είτε να προστεθεί ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος. Εξίσου εύκολο αφού αρκεί ο παίκτης να αφαιρέσει την μια πλευρά. Το Platestation.com, πωλούσε ανεπίσημα προϊόντα ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του PS5, κάτι που εξόργισε την Sony. Παρόλο που η εταιρεία προχώρησε ακόμη και σε αλλαγή ονόματος, σε Customize My Plates, ακύρωσε τις παραγγελίες καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με το νόμο.

Το θέμα όμως πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις

Η συγκεκριμένη εταιρεία με ανεπίσημα προϊόντα, προχωρήσε σε αναζήτηση χρηματοδότησης για να συνεχίσει. Με αλλαγή ονόματος σε CMP Shells, υποστήριξε πως έχει δική της πατέντα και πως κανείς δεν μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με εκείνη. Πράγμα που λειτουργεί ακόμα και σήμερα με την CMP να πουλάει πολύ όμορφα καπάκια (ακόμα και διάφανα!)

Άλλη μια εταιρεία η Dbrand, προχώρησε σε κατασκευή ανεπίσημων προϊόντων το Δεκέμβριο του 2020. Μετά όμως από μηνύσεις της Sony, αναγκαστικά τα απέσυρε. Η Dbrand επέστρεψε μερικές ημέρες αργότερα με λίγο διαφοροποίημενα καπάκια σε σχέση με το σχέδιο της Sony. Το πόσο καλά θα πάει αυτή η κίνηση, μένει να το δείξει ο χρόνος.

Εσείς τι πιστεύετε για το παραπάνω θέμα? Ελάτε στην παρέα του Playstation Lab στο FB και για να μαθαίνετε νέα γύρω από το gaming. Tόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα….. κλικ στο site του Playsation Lab.gr. Ανταλλάξτε μαζί μας τις απόψεις και τις ιδέες σας!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
error: Naughty! No copying!!